ua en ru

Президент Філіппін Дутерте назвав Путіна своїм кумиром

Президент Філіппін Дутерте назвав Путіна своїм кумиром Фото: Родріго Дутерте

Родріго Дутерте висловив своє ставлення до російського президента

Президент Філіппін Родріго Дутерте в інтерв'ю арабській телекомпанії Al-Jazira заявив, що глава РФ Володимир Путін - його кумир. За словами Дутерте, російський президент діє, як і потрібно від глави держави, передає "Радіо Свобода".

У відеоролику, що передує інтерв'ю, кореспондент показує філіппінському президенту таблички з іменами різних політиків і назвами держав та просить його коротко відповісти те, що в першу чергу приходить на розум. При появі картки c написом Vladimir Putin Дутерте, не вагаючись, відповідає: "Мій кумир".

На сайті видання Business Insider, що опублікувало відеоролик, міститься також повідомлення про те, що нинішнє висловлювання президента Філіппін про Путіна не перше. Тепле ставлення Дутерте до Путіна вписується в його політику зміни лінії Філіппін на міжнародній арені. Так, він неодноразово різко і критично відгукувався про США і президента Барака Обаму.

Дутерте висловив надію на те, що, можливо, відвідає Росію і проведе переговори з Путіним. 20 жовтня він заявив, що хотів би сказати російському президентові, що є тільки три держави, які протистоять, за словами Дутерте, решті світу, - це Китай, Філіппіни і Росія.

Нагадаємо, раніше Дутерте заявив, що хоче укласти союзи з Росією і Китаєм і таким чином відкрити "інший бік ідеологічного бар'єру".