ua en ru

Представники Європарламенту прибули в Україну для обговорення реформи Ради

Представники Європарламенту прибули в Україну для обговорення реформи Ради Фото: голова Комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок

У переговорах по реформі Верховної Ради візьмуть участь керівники парламентських фракцій

Голова Комітету з закордонних справ Європейського Парламенту Ельмар Брок і керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України Пет Кокс в Ірпені під Києвом зібрали спікера Ради Андрія Парубія та керівників парламентських фракцій, щоб обговорити реформу українського парламенту. Про це РБК-Україна повідомив один з учасників заходу.

"Там (на зустрічі, - ред.) будуть наш спікер і лідери фракцій, президент Європарламенту нинішній і Пет Кокс. Вони разом з NDI (Національний демократичний інститут, США, - ред.) навчають наших політиків шукати консенсус", - розповів співрозмовник.

Захід, розрахований на два дні, розпочалося сьогодні о 16:00. Воно є продовженням конференції "Діалог Жана Моне" щодо реформування Верховної Ради України, яка проходила 29 жовтня минулого року у Франції. Сьогодні відбудеться офіційне відкриття заходу, а основна робота щодо реформування проводитиметься завтра.

Зазначимо, також планувалося, що в Україну для обговорення реформи Ради також прилетить президент Європейського парламенту Антоніо Таяні, однак на даний момент його участь не підтверджується.

Нагадаємо, раніше в березні спікер парламенту Андрій Парубій заявляв, що законопроекти реформу Ради можуть розглянути протягом 1-2 тижнів.