ua en ru

Президент Чехії запросив Путіна відвідати Прагу в січні 2015 р

Президент Чехії запросив Путіна відвідати Прагу в січні 2015 р
Президент Чехії Мілош Земан запросив представників чотирьох держав-переможців у Другій світовій війні, в тому числі Президента Росії Володимира Путіна, відвідати Прагу в січні 2015 р. на честь 70-ї річниці визволення концентраційного табору в Освенцімі.

Президент Чехії Мілош Земан запросив представників чотирьох держав-переможців у Другій світовій війні, в тому числі Президента Росії Володимира Путіна, відвідати Прагу в січні 2015 р. на честь 70-ї річниці визволення концентраційного табору в Освенцімі. Про це прес-секретар Земана Іржі Овчачек повідомив сьогодні в інтерв'ю місцевому радіо, передає Ceske Noviny.

Земан запросив представників Росії, США, Великобританії і Франції в честь 70-ї річниці визволення концентраційного табору в Освенцімі 27 січня. Прес-секретар чеського Президента зазначив, що поки не знає, чи візьмуть участь у заході лідери країн-переможців.

"Це міжнародна пам'ять про Голокост. У Чеській Республіці захід буде організовано провідними єврейськими організаціями. Логічно, що Президент республіки - це той, хто запрошує керівників держав-переможниць у Другій світовій війні", - зазначив Овчачек.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що санкції Євросоюзу проти Російської Федерації не вплинуть на політичну поведінку Путіна.