ua en ru

Президент Азербайджану назвав умови, на яких його країна може відкрити кордони з Вірменією.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вперше назвав умови, на яких його країна може відкрити кордони з Вірменією. "Якщо Вірменія дасть позитивну відповідь на пропозиції Мінської групи ОБСЄ, і на цій основі розпочнеться процес виведення вірменських збройних формувань з окупованих азербайджанських територій, то в такому разі Азербайджан відкриє всі кордони з Вірменією, відкриються комунікації і, таким чином, може бути забезпечено повномасштабні заходи зі встановлення миру й безпеки в регіоні", - сказав Ільхам Алієв на прес-конференції в Баку за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, передає ВВС.

У січні в Сочі відбулася чергова тристороння зустріч з Нагірного Карабаху за участю Президентів Азербайджану, Вірменії та Росії - Ільхама Алієва, Сержа Саргсяна й Дмитра Медвєдєва.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками переговорів повідомив, що їх учасники розглянули пропозиції, підготовлені співголовами Мінської групи ОБСЄ з нагірно-карабахського врегулювання, за якими Єреван і Баку висловлять свої міркування.

Спроби врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі, посередниками в яких є Росія, США та Франція, тривають вже понад 15 років.