ua en ru

Перш ніж вживати санкції, варто подумати про нову місію в Україну, - президент ЄП

Перш ніж застосовувати санкції проти України, варто подумати про те, щоб направити нову спостережну місію в країну.

Перш ніж застосовувати санкції проти України, варто подумати про те, щоб направити нову спостережну місію в країну. Про це в інтерв'ю Deutschlandfunk заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц.

"Перш ніж говорити про санкції, потрібно подумати про те, чи не можемо ми знову направити в країну посередника", - заявив Шульц, нагадуючи про те, який позитивний внесок у минулому налагодження переговорів між владою і опозицією внесли колишній верховний представник ЄС Хав'єр Солана і екс-Президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Крім того, він не виключив, що в разі, якщо не вдасться зупинити насильство в країні, можуть бути застосовані санкції до української влади, зокрема, закриття їх рахунків у європейських банках чи візові обмеження.

Водночас Президент Європарламенту порадив ЄС не закривати двері перед Україною, адже в такому випадку в першу чергу постраждають прості громадяни і опозиція залишиться без підтримки. На його думку, Євросоюз і далі повинен бути відкритий для переговорів щодо угоди про асоціацію з Україною.

Також він прокоментував рішення президента України Віктора Януковича не підписувати угоду про асоціацію з ЄС в листопаді 2013 р., назвавши його прагматичним. За словами Шульца, в даному питанні визначальними були не політичні, а грошові і газові проблеми української сторони.