ua en ru

Претендент на покупку оцінив українську "дочку" Сбербанку в менш ніж 140 млн доларів

Претендент на покупку оцінив українську "дочку" Сбербанку в менш ніж 140 млн доларів Фото: Віктор Прокопеня (prokopenya.com)

Сам Сбербанк оцінює свій актив в 235-470 млн доларів

Третій претендент на покупку української філії "Сбербанку Росії" білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня оцінив пропонований актив менш ніж 140 млн доларів. Про це він сказав у інтерв'ю порталу Delo.ua.

За даними порталу, сам Сбербанк оцінював капітал або полкапитала свого активу в Україні в 235-470 млн доларів.

Однак, за словами Прокопени, кожен актив постійно змінює ціну в залежності від ситуації на ринку. У випадку ж з Сбербанком, потрібно враховувати ще й ризики, пов'язані з ситуацією в Україні, які суттєво знижують вартість активу.

"Ціна будь-якого активу завжди динамічна і залежить від багатьох параметрів. Facebook стоїть сьогодні 430 млрд доларів, 3,5 місяці тому він коштував менше 400 млрд доларів, при цьому Wal-Mart коштує 230 млрд сьогодні, а тиждень тому коштував більше 240 млрд. Фінансові ринки "дихають" і ціни активів змінюються. Теж саме відбувається і з ціною банківських активів", - пояснив бізнесмен.

Прокопеня також розповів, що оскільки статутний капітал Паритетбанку, через який буде здійснюватися купівля, істотно менше (понад 50 млн доларів), то знадобиться докапіталізація для успішного подальшого функціонування.

Нагадаємо, Національний банк України отримав від Прокопени пакет документів на покупку української "дочки" російського "Сбербанку".