ua en ru

Прем'єра Сербії закидали камінням на жалобній церемонії в Боснії

Прем'єра Сербії закидали камінням на жалобній церемонії в Боснії Фото: Олександр Вучич

Група невідомих почала кричати у бік представників Сербії "Аллах Акбар" і "Помріть, четники"

Прем'єр-міністра Сербії Олександра Вучича закидали камінням на жалобній церемонії в у Сребрениці (Боснія). Про це повідомляє ВВС.

Так, за інформацією місцевих ЗМІ, Вучич виступив на жалобній церемонії, присвяченій 20 річниці вбивства 8 тисяч боснійських біженців - самого кривавого злочину в Європі з часів Другої світової війни.

Інцидент стався після того, як сербська делегація поклала квіти до пам'ятника жертвам трагічних подій 1995 року. Група невідомих спочатку почала кричати у бік представників Сербії "Аллах Акбар" і "Помріть, четники", а потім закидала їх камінням.

Поліцейські відтіснили нападників від сербських представників. Пісял інциденту сербська делегація залишити пам'ятні заходи.

Відзначимо, для участі в траурній церемонії в Сребреніцю з'їхалися десятки тисяч людей. У суботу тут будуть поховані виявлені і ідентифіковані за допомогою аналізу ДНК останки 136 жертв різанини в Сребрениці.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал Організації Об'єднаних Націй (ООН) по колишній Югославії (МТКЮ) задовольнив вимогу прокурорів, які опротестували рішення військового трибуналу про зняття з екс-лідера боснійських сербів Радована Караджича частини звинувачень у геноциді.