ua en ru

Прем'єр-міністри країн СНД підписали концепцію з оптимізації співробітництва країн СНД в енергетичній сфері.

Прем'єр-міністри країн-учасниць СНД підписали концепцію з оптимізації співробітництва країн СНД в енергетичній сфері. Про це на брифінгу за результатами засідання голів урядів СНД заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна. "Документ, який зокрема підписала Україна, це рішення про спільні заходи з подолання наслідків світової фінансової кризи, план реалізацій яких повинен зіграти дуже важливу позитивну роль в наших економіках", - сказала Ю.Тимошенко.
Своєю чергою, голова виконкому СНД Сергій Лебедєв підкреслив, що згідно концепції з енергетичної співпраці, заплановане співробітництво і створення спільних енергетичних об'єктів, зокрема будівництво об'єктів ядерної енергетики. "Практичним втіленням вже реалізації цієї концепції, я бачу домовленості, які були вчора (19 листопада) досягнуті між РФ і Україною", - відзначив С.Лебедев.
Він додав, що в концепції також передбачений пошук спільних альтернативних джерел енергії, спільне використання міждержавних ліній електропередач. "Ця концепція містить в собі цілу низку напрямів у сфері енергетики, які з одного боку сприяли б розвитку нового вигляду енергії, енергогенеруючих підприємств і спільна експлуатація ліній електропередач, полегшення фінансових розрахунків за постачання електроенергії", - підкреслив С.Лебедєв.
Він також додав, що концепція також передбачає розробку відповідного плану. Він не виключив, що до наступного засідання СНД план буде допрацьований і підписаний.
Своєю чергою, Ю.Тимошенко підкреслила, що за допомогою даної концепції, Україна зможе прискорити створення власного ядерно-паливного циклу.