ua en ru

Прем'єр Польщі Д.Туск перервав відпустку після оприлюднення доповіді МАК щодо "смоленської катастрофи"

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск терміново перервав закордонну відпустку і повертається на батьківщину, передає місцевий телеканал TVN24 з посиланням на прес-службу уряду Польщі. Інформація про дострокове повернення Д.Туска до Польщі надійшла після оприлюднення в Москві доповіді Міждержавного авіаційного комітету (МАК) про підсумки розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, передає РБК.

Раніше в прес-службі польського уряду заявляли, що прем'єр-міністр не планує переривати свою відпустку, яку він проводить в Італії разом з сім'єю, з-за публікації доповіді МАК.

Сьогодні МАК направив польській стороні остаточний звіт про розслідування авіакатастрофи, що сталася 10 квітня 2010 р. в районі аеродрому Смоленська "Північний", в якій загинув президент Польщі Лех Качинський разом з дружиною і високопоставленими польськими чиновниками, військовими та громадськими діячами. На прес-конференції в Москві були оприлюднені фінальні результати розслідування. З них випливає, що катастрофа відбулася з вини екіпажу, який, зокрема, не зумів прийняти своєчасне рішення про відхід на запасний аеродром. За висновком льотних експертів і авіаційних психологів, екіпаж садив літак в умовах психологічного тиску з боку високопоставлених пасажирів президентського лайнера.