ua en ru

Прем'єр-міністра Пакистану усунули від влади через "панамські документи"

Прем'єр-міністра Пакистану усунули від влади через "панамські документи" Фото: Наваз Шаріф (flickr.com World Economic Forum)

Наваза Шаріфа усунули від влади у зв'язку з його причетністю дітей до офшорних компаній

Верховний суд Пакистану відсторонив від влади прем'єр-міністра Наваза Шаріфа після розслідування за звинуваченнями в корупції, передає BBC.

Повідомляється, що суд відсторонив Шаріфа за підсумками розслідування фінансового стану його родини, яке було ініційовано після оприлюднення так званих "панамських документів" в 2015 році. Зокрема, в цих документах зазначалося, що дочка й сини Шаріфа пов'язані з офшорними компанії, через які проводилися гроші для покупки розкішної нерухомості в Лондоні.

У свою чергу, Шаріф спростував всі звинувачення, назвавши витік цієї інформації справою рук людей, які ініціювали розслідування проти нього та його родини "в політичних цілях".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині кримінальна поліція придбала базу даних "панамських документів". Джерела в урядових колах Німеччини повідомили, що база даних була придбана за п'ять мільйонів євро.