ua en ru

Прем'єр-міністра Малайзії звинувачують у крадіжці 700 млн доларів

Прем'єр-міністра Малайзії звинувачують у крадіжці 700 млн доларів Фото: Наджиб Разак

Розслідуванням справи займається спеціальна комісія

Прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Разака звинувачують у крадіжці 700 млн доларів. Повідомлення з інформаціях про незаконні перекази грошей на рахунку прем'єра оприлюднила минулого тижня The Wall Street Journal (WSJ), повідомляє Malaysia Chronicle.

Як повідомляється, WSJ повідомили про документи, згідно з якими з державних установ, банків та організацій, пов'язаних з державним інвестиційним фондом 1Malaysia Development Bhd (1MDB), на рахунок прем'єра були переведені 700 млн доларів.

У свою чергу, Разак спростовує цю інформацію, і заявив про свій намір подати до суду на WSJ.

Генеральний прокурор Малайзії Тан Шрі Абдул Гані Пата підтвердив, що бачив вищезгадані документи, що стосуються переказу коштів. Також він повідомив, що для розслідування цієї справи в Малайзії вже створена комісія.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, колишній головний міністр Малайзії Тан Шрі Рахім Тамбов Чик вважає, що Наджиб Разак повинен тимчасово залишити посаду прем'єра.

"Можливо, на час поки ведеться розслідування, Наджиб повинен залишити свій пост прем'єр-міністра, на час, поки його ім'я не буде очищено", - заявив він.

У свою чергу, міністр туризму і культури Малайзії Датук Сері Назрі Азіз вважає, що у "тимчасовій відпустці" прем'єра необхідності немає.

"Чому він повинен піти у відпустку? Він не чинив ніякого злочину. Лише звинувачення не повинні бути достатньою причиною, щоб піти у відпустку", - сказав він, додавши, що він не думає, що прем'єр-міністр буде втручатися в розслідування.

"Чому він повинен втручатися? Він також зацікавлений у вирішенні цього питання. Він дуже зайнятий управлінням країною", - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Малайзії має намір підтримати трибунал по краху Boeing на Донбасі.