ua en ru

Прем'єр-міністр Ізраїлю скасував зустріч з Обамою

Прем'єр-міністр Ізраїлю скасував зустріч з Обамою Фото: прем'єр-міністр Ізраїлю скасував зустріч з Обамою

В американських ЗМІ повідомили, що візит був скасований

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скасував зустріч з президентом США Бараком Обамою. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що адміністрація США в кінці лютого направила прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху запрошення відвідати 18 березня Білий дім.

"Ми з нетерпінням чекали двосторонньої зустрічі і були здивовані, дізнавшись з повідомлень у ЗМІ, що прем'єр-міністр, замість того, щоб прийняти наше запрошення, вирішив скасувати свій візит", - йдеться в повідомленні.

Очікувалося, що ізраїльський прем'єр прибуде до Вашингтону в березні, щоб виступити на засіданні Американо-ізраїльського комітету з громадських справ (AIPAC).

Проте, за даними ізраїльської преси, Нетаньяху збирався відмовитися від поїздки, так як в регіон відправився віце-президент США Джозеф Байден, з яким можна було обговорити поточні питання.

Крім того, на AIPAC, ймовірно, будуть виступати учасники президентської гонки, і, по відомості ізраїльської преси, Нетаньяху вважає недоречним якимось чином втручатися в цей процес.

Нагадаємо, влада Куби зажадала скасування продовженого на рік виконавчого указу президента США Барака Обами, який передбачає санкції відносно Венесуели.