ua en ru

Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті призначив Вітторіо Грилі главою Мінфіну країни

Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті призначив заступника міністра фінансів Вітторіо Грилли головою фінансового відомства, звільняючи таким чином себе від цієї посади. Про це передає BBC з посиланням на прес-службу італійського уряду.

На даний момент Монті займає відразу дві посади - міністра фінансів і прем'єр-міністра.
Крім того, колишній голова італійського уряду Сільвіо Берлусконі не виключає можливості знову балотуватися на пост прем'єр-міністра в 2013 р. Про це сьогодні повідомив в Twitter політичний секретар очолюваної ним партії "Народ свободи" Анджеліно Альфано.

Політик, якого Берлусконі перед відставкою назвав своїм наступником, підкреслив, що багато людей просять екс-прем'єра повернутися на свою посаду. "Я сподіваюся, що він вирішив представити свою кандидатуру на переобрання", - написав Альфано.

Зазначимо, що наступні парламентські вибори пройдуть в Італії навесні 2013 р. Глава чинного технічного кабінету Монті зобов'язався не брати в них участі.

Нагадаємо, Берлусконі очолював італійський уряд у 1994-1995 рр., 2001-2006 рр. і 2008-2011 рр. Незважаючи на зроблену раніше заяву про вихід із великої політики, а також на кілька гучних скандалів і судових позовів проти нього, аналітики припускають, що в разі висунення своєї кандидатури у екс-прем'єра є хороші шанси очолити кабінет міністрів в четвертий раз