ua en ru

Прем'єр-міністр Іраку госпіталізований після атаки безпілотника на його резиденцію

Прем'єр-міністр Іраку госпіталізований після атаки безпілотника на його резиденцію Фото: прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі (twitter.com/IraqiPMO)

Прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі госпіталізований з легкими травмами після того, як в його резиденцію в Багдаді потрапила ракета "Катюша". В результаті нападу також постраждали кілька охоронців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Al Arabiya.

Безпілотний літальний апарат націлився на маєток глави іракського уряду в ніч на неділю, 7 листопада. Всього в результаті нападу постраждали щонайменше п'ять осіб, у тому числі охоронці аль-Казимі.

Іракський уряд підтвердив інформацію про невдалий замах на прем'єр-міністра, запевнивши, що аль-Казимі "живий і здоровий". Силовики, зі свого боку, вживають необхідних заходів у зв'язку з атакою.

Сам прем'єр вже прокоментував інцидент у своєму мікроблозі в Twitter, сказавши, що "зрадницькі ракети" його "не похитнуть".

"Ні на йоту не похитнеться стійкість і наполегливість наших героїчних сил безпеки у збереженні безпеки народу. Зі мною все в порядку", - написав глава іракського уряду, закликавши громадян "до спокою і стриманості в ім'я Іраку".