ua en ru

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян подав у відставку

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян подав у відставку Фото Нікол Пашинян (twitter.com/politinform_su)

У країні можуть призначити дострокові вибори

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 16 жовтня заявив про свою відставку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Новини Вірменії".

Повідомляється, що Пашинян заявив про свою відставку після того, як парламентські сили запевнили його у відсутності намірів висунути свого кандидата на крісло глави уряду, а з "Процвітаючою Вірменією" навіть був підписав відповідний меморандум.

Видання пише, що якщо вони стримають свою обіцянку, і новий прем'єр-міністр країни не буде обраний парламентом двічі протягом двох тижнів, то Національні Збори виявиться розпущеним, країну чекають дострокові вибори. Орієнтовною датою їх проведення називається 9 грудня.

Нагадаємо, 11 жовтня Нікол Пашинян заявив, що йде у відставку, про що він оголосить до кінця цього тижня. За словами Пашиняна, цей крок він повинен зробити для того, щоб в країні відбулися дострокові парламентські вибори. Вони повинні пройти в середині грудня.

8 жовтня 2018 року, через тиждень протестів в Єревані, у Вірменії погодили проведення дострокових парламентських виборів в грудні.

2 жовтня у Єревані тисячі людей вийшли на мітинг до будівлі вірменського парламенту за призовом Пашиняна. Це сталося після того, як парламент прийняв на позачерговому засіданні в другому і остаточному читанні зміни до закону "Про регламент національних Зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту.