ua en ru

Прем'єр Люксембургу закликав ЄС до переговорів з Росією

Прем'єр Люксембургу закликав ЄС до переговорів з Росією Фото: Ксав'є Беттель (facebook.com-Xavier-Bettel)

Беттель вважає переговори з РФ важливою умовою стабілізації

Прем'єр Люксембургу Ксав'є Беттель закликав Європейський союз (ЄС) до переговорів з Російською Федерацією (РФ) заради стабільності. Про це повідомляють російські ЗМІ за підсумками його переговорів з главою Кабміну РФ Дмитром Медведєвим.

"Якщо ми хочемо стабілізувати ситуацію, стабілізувати відносини між Росією і Європою, потрібно сідати за стіл переговорів, дивитися разом, що потрібно зробити з тієї й іншої сторони", - заявив Беттель.

За словами люксембурзького прем'єра, питання відносин ЄС з Росією необхідно обговорити до кінця року.

"Сьогодні Франція і Німеччина грають дуже важливу роль, і я думаю, що до кінця року необхідно буде обговорити це питання відносин ЄС і Росії, це більш ніж важливо", - резюмував Беттель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія продовжили санкції Європейського союзу проти РФ до 15 березня 2018 року.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, країна EFTA Норвегія, яка є членом Європейського економічного простору, а також Україна приєдналися до цього рішення Ради ЄС (про продовження санкцій проти Росії, - ред.)", - йдеться у заяві офісу глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.