ua en ru

Прем'єр Іспанії звернувся до Барселони з ультиматумом

Прем'єр Іспанії звернувся до Барселони з ультиматумом Фото: Маріано Рахой (flickr.com/marianorajoybrey)

Уряд Іспанії вирішив направити офіційний запит Барселоні

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав каталонську регіональну адміністрацію офіційно пояснити, проголосила вона незалежність чи ні. Про це він сказав після засідання уряду, передає "Deutsche Welle".

Іспанський прем'єр пояснив, що кабінет міністрів вирішив направити офіційний запит Барселоні, перш ніж прийняти інші заходи, передбачені статтею 155 іспанської Конституції.

Відзначається, що напередодні депутати каталонського парламенту прийняли документ про незалежність республіки. Крім іншого, в ньому сказано: "Ми започатковуємо каталонської республіку як незалежну і суверенну державу". Серед осіб, що підписали декларацію, також був глава Каталонії Карлес Пучдемон. Разом з тим, представник каталонського регіонального уряду заявив, що мова йде про "символічне" проголошення незалежності, а документ є декларацією про наміри.

"Зараз черга Рахоя робити хід. Нас попросили натиснути на гальма, і ми це зробили", - заявив представник уряду автономії.

За його словами, в Барселоні хочуть почати діалог і отримати пропозиції про посередництво в переговорах від різних "організацій і країн".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник женераліте ту Каталонії Жорді Турулл заявив, що якщо уряд Іспанії вирішить припинити автономію Каталонії, це буде сприйнято як відсутність бажання діалогу.