ua en ru

Прем'єр Греції повторно просить продовжити програму фіндопомоги

Прем'єр Греції повторно просить продовжити програму фіндопомоги Фото: Алексіс Ціпрас

За його словами, це потрібно для спокійного проведення референдуму

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас направив 28 червня міжнародним кредиторам повторне прохання про продовження програми фінансової допомоги, строк якої закінчується 30 червня. Про це повідомляє агентство Reuters.

На думку прем'єра, допомога необхідна, щоб забезпечити спокійне проведення референдуму за умовами порятунку грецької економіки, які запропонували кредитори.

Нагадаємо, раніше Ціпрас заявляв, що в Греції 5 липня пройде референдум щодо плану порятунку економіки. Онн закликав греків проголосувати проти "образливого ультиматуму", який, на його думку, висунули країні європейські структури і МВФ. Тоді Ціпрас просив ЄЦБ, Єврокомісії та МВФ продовжити програму фіндопомоги. Проте міністри фінансів єврозони відмовилися це робити, Єврогрупа засудила рішення Афін провести референдум про програму бюджетної економії.

Однак директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зазначила, що в МВФ вражені зривом переговорів по новому Європейському пакету фінансової допомоги для Греції і не будуть надавати додаткову допомогу, якщо греки пропустять платіж 30 червня.