ua en ru

Прем'єр Чорногорії заявив про причетність Росії до антиурядових мітингів

Прем'єр Чорногорії заявив про причетність Росії до антиурядових мітингів Фото: Міло Джуканович

Протести в Чорногорії мають серйозну підтримку за межами країни

Прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович вважає, що сербські націоналісти і Росія, відіграють активну роль в організації в країні антиурядових мітингів, спрямованих на зміну влади. Про це Джуканович заявив в інтерв'ю телеканалу HRT, передають "РІА Новини.

"Також немає жодних сумнівів, що Росія має і продовжує грати активну роль в організації протестів проти влади в Подгориці. Тут не потрібні особливі інтерпретації. Досить подивитися на три повідомлення, на які я вже вказав", - заявив Джуканович.

Джуканович перерахував повідомлення Міністерства закордонних справ РФ: перше - в зв'язку з візитом Джукановіча у Вашингтон, друге - в ході першої фази протестів, і третє - в якому МЗС вказав, що чорногорський шлях в НАТО може бути проблематичним з точки зору стабільності, демократичного розвитку і т. д.".

"Так що далеко ходити не треба. Думаю, що більш ніж достатньо фактів, які говорять, що організатори протестів в Чорногорії, на жаль, мали серйозну підтримку з-за меж Чорногорії, і що, як я сказав би, єдиним їхнім прагненням було зупинити Чорногорії на шляху її європейської та євроатлантичної інтеграції", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, 24 жовтня в ході зіткнень з поліцією на акції протесту в Чорногорії постраждали 15 поліцейських і 24 цивільних особи.