ua en ru

Прем'єр Британії попросить ЄС продовжити перехідний період після Brexit до 2023

Прем'єр Британії попросить ЄС продовжити перехідний період після Brexit до 2023 Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Перехідний період можуть продовжити для вирішення митних і торговельних питань

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей має намір просити Європейський союз продовжити перехідний період після виходу країни з ЄС (Brexit) до 2023 року. Про це пише The Times.

Повідомляється, що Мей запропонує Брюсселю другий перехідний період, протягом якого будуть вирішуватися митні і торгові питання. Передбачається, що він може тривати до 2023 року. У той же час, як пише The Times, пропозицію про другому перехідному періоду ще не узгоджено між переговірниками і Консервативною партією.

Відзначимо, за раніше узгодженим планом вихід Британії з Європейського союзу має відбутися 29 березня 2019 року. Після цього до 31 грудня 2020 року триватиме перехідний період.

Нагадаємо, раніше Мей заявляла, що Британія покине митний союз ЄС після Brexit. При цьому вона уточнила, що буде домагатися самостійної торговельної політики з іншим світом, безмежної торгівлі з ЄС і відсутності "жорстких бар'єрів" в торгівлі з Ірландією, яка є членом ЄС.