ua en ru

Передзамовлення на Apple Watch за день оформили 1 млн осіб

Передзамовлення на Apple Watch за день оформили 1 млн осіб "Розумний годинник" був презентований на початку березня

За п'ятницю, 10 квітня, попередні замовлення на Apple Watch оформили 957 тис. осіб в США, при цьому 62% покупців замовили найдешевшу, спортивну модель годинника (349 дол.). Такі дані наводить Slice Intelligence.

Apple почала приймати замовлення на Apple Watch в США, Австралії, Канаді, Китаї, Франції, Великобританії, Гонконгу та Японії. Оформити купівлю можна як в магазинах Apple, так і через онлайн-магазин або мобільний додаток. Поставки Apple Watch покупцям почнуться 24 квітня. Однак після відкриття передзамовлення на сайті компанії з'явилася інформація про те, що поставки можуть бути затримані до травня, а для версії годин в золотому корпусі - до червня.

Дебют смарт-годин не викликав ажіотажу у покупців. Наприклад, в Токіо подивитися на них прийшли 40 осіб, а в Пекіні - 14. В магазинах поки можна тільки оглянути і примірити години на 15 хвилин - за попередньою заявкою.

За оцінкою аналітика Джима Мюнстера з інвестиційного банку Piper Jaffray, Apple продасть 8 млн примірників годин до кінця вересня 2015 року, що принесе компанії виручку в 4,4 млрд дол.

Розумні годинник - перший принципово новий продукт Apple з 2010 року, коли компанія випустила iPad, і перший після смерті засновника Apple Стіва Джобса. Apple Watch випускаються в трьох серіях: Sport Watch (алюмінієвий корпус), Watch (нержавіюча сталь) і Watch Edition (18-каратне жовте або рожеве золото).

Нагадаємо, компанія представила "розумні годинник" 9 березня. Мінімальна ціна спортивної версії склала 349 дол., "преміум" з рожевого золота - 17 тис дол.