ua en ru

Представникам ДНР/ЛНР відмовили в участі в молодіжному форумі в Криму

Представникам ДНР/ЛНР відмовили в участі в молодіжному форумі в Криму Фото: Крим

Організатори повідомили, що відмови пов'язані лише з "високим конкурсом"

Представникам так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) відмовили в участі в молодіжному форумі "Таврида" в анексованому Російською Федерацією Криму. Про це йдеться в повідомленні "Комерсанта".

"Федеральне агентство у справах молоді відмовило активістам з невизнаних республік в участі в молодіжному форумі "Таврида", який відкриється в Криму 1 липня. Молодим людям, які отримали відмову, неофіційно роз'яснили її небажанням деяких партнерів "Тавриди" бачити серед учасників людей з ДНР і ЛНР", - йдеться в повідомленні.


Разом з тим, в прес-службі форуму, який пройде на Бакальській косі в Криму з 1 липня по 19 серпня, повідомили, що відмови пов'язані лише з "високим конкурсом".

Як повідомив директор фонду "Острів Крим" Томілін Микита, ДНР/ЛНР на форум "Таврида" збиралися поїхати 24 людини.

"Вони пройшли відбірковий тур, готувалися до поїздки, а міністерства молоді республік навіть були готові оплатити транспортні витрати, але від організаторів несподівано прийшов лист, що через величезний наплив учасників партнери форуму провели якийсь додатковий конкурс, який учасники з Л/ДНР не пройшли", - розповів він.

Крім того, повідомляється, що "учасниці" форуму, які проживають в Донецьку і Макіївці, заявили, що отримали відмови у відвідуванні форуму. Крім того, вони заявили, що в "Міністерстві молоді ДНР" їх попросили не давати жодних коментарів з цього приводу журналістам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний РФ суд Криму повернув українській компанії нафтобазу в Севастополі.