ua en ru

Представники НАК "Нафтогаз України" брали участь в зборах акціонерів "Укртатнафти" 5 лютого без узгодження з Мінпаливенерго, - Ю.Продан.

Представники НАК "Нафтогаз України" брали участь в зборах акціонерів компанії "Укртатнафта" 5 лютого без узгодження з Мінпаливенерго і Кабміном України. Про це журналістів повідомив міністр палива і енергетики Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна. Він повідомив, що збори акціонерів "Укртатнафти" відбулися 5 лютого. Про це Міністерство повідомив "Нафтогаз України". "Це рішення "Нафтогаз" ухвалив без узгодження з Мінпаливенерго. Вони вважають, що вони мали на це повноваження", - сказав Ю.Продан.

Ю.Продан зазначив, що має намір врегулювати питання участі в зборах акціонерів компаній, де є доля акцій НАК, окремою постановою Кабінету міністрів. "Я внесу сьогодні проект постанови Кабміну, згідно якому всі рішення, які проходитимуть на зборах акціонерів, там, де є частина корпоративних прав "Нафтогазу", - вони повинні будуть узгоджуватися з Мінпаливенерго і з Кабміном", - повідомив Ю.Продан.
Нагадаємо, за повідомленнями прес-служба НАК "Нафтогаз України", збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" 5 і 12 лютого не відбулися через відсутність кворуму.
Зазначимо, на зборах акціонерів, що не відбулися, планувалося розглянути питання зміни органів управління "Укртатнафти", затвердити договори купівлі-продажу цінних паперів, розподілити прибуток і затвердити терміни виплати дивідендів за 2006-2008 рр., вирішити низку інших питань.