ua en ru

Представники України увійдуть до складу Індустріальної консультативної ради фонду "Сколково"

Представники України увійдуть до складу Індустріальної консультативної ради фонду "Сколково" (Росія). Таке рішення прийнято на підставі пропозицій Держінформнауки, повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.

За його інформацією, Україна запропонувала до складу Індустріальної ради: віце-президента з розвитку бізнесу компанії "KM Core" Богдана Купича, заступника голови Ради Федерації роботодавців України, президента Конфедерації роботодавців України, кандидата економічних наук Олега Шевчука та голову ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергія Таруту.

Раніше повідомлялося, що до складу Консультативної наукової ради Фонду "Сколково" від України увійдуть три українських учених: академік НАН України, віце-президент НАН України Антон Наумовець; академік, член президії НАН України, ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Михайло Згуровський; академік НАН України, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.

Нагадаємо, що домовленість про входження українських вчених у Консультативний науковий і Індустріальної ради фонду "Сколково" була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією фонду "Сколково" наприкінці травня 2013 р. Керівник уряду доручив голові Держінформнауки Володимиру Семиноженку підготувати відповідні пропозиції.

"Сколково" - науково-технологічний інноваційний комплекс у м. Москві з розробки та комерціалізації нових технологій, перше в пострадянський час у Росії споруджуване "з нуля" наукомісто. У комплексі забезпечені особливі економічні умови для компаній, що працюють у пріоритетних галузях модернізації економіки Росії: телекомунікації та космос, біомедичні технології, енергоефективність, інформаційні технології, а також ядерні технології.