ua en ru

Представники США і "Талібану" провели переговори по досягненню врегулювання ситуації в Афганістані

Представники США і екстремістського руху "Талібан" провели кілька раундів прямих переговорів по досягненню мирного врегулювання в Афганістані. Про це передає телеканал Press TV з посиланням на американські ЗМІ. План по виробленню угоди між сторонами було розроблено кілька місяців тому.

Джерело телеканалу у вищому афганському керівництві підтвердило, що представники Вашингтона зустрічалися кілька разів з "особою, близькою до лідера "Талібану", причому зустрічі відбувалися на території трьох різних країн, однією з яких була Німеччина. У свою чергу один з представників влади США заявив журналістам, що про контакти Білого Дому і талібів було повідомлено керівництво Афганістану.

Раніше представник Держдепартаменту США Майкл Хаммер заявив, що американське керівництво "провело велику кількість зустрічей і налагодило ряд контактів на різних рівнях по всій території Афганістану і в інших країнах регіону".

Нагадаємо, військова операція НАТО під керівництвом США в Афганістані триває з 2001 р. Все це час підкреслювалося, що Північноатлантичний альянс веде бойові дії саме проти "Талібану". ООН і США відносять це рух до терористичних організацій.