ua en ru

Представники ПР покинули засідання комітету Україна-ЄС

Представники парламентської більшості української частини комітету парламентського співробітництва Україна - ЄС (Леонід Кожара, Анатолій Кінах, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олег Надоша) покинули засідання комітету в знак протесту проти дій голови української частини делегації Бориса Тарасюка при голосуванні заключної заяви і рекомендацій комітету у четвер, 16 червня, в Страсбурзі. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів (ПР).

За їх словами, голова української частини делегації грубо проігнорував вимогу членів делегації не включати в текст заключної заяви положення, що порушують європейські стандарти і принципи верховенства права, зокрема, невтручання у діяльність судової системи влади і тиску на суд.

Крім того, як заявила на своїй сторінці у Facebook член парламентського комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко ("Наша Україна-Народна самооборона"), єврокомісар Штефан Фюлє на сьогоднішньому засіданні кілька разів звернув увагу на те, що бійки в украінському парламенті викликають негативне ставлення серед європейців, "демонструють нашу далекість від європейськоі політичноі культури".

Нагадаємо, 6 червня міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що угоду про асоціацію між Україною і ЄС до парламентських виборів підписано не буде.