ua en ru

Представники ОБСЄ повинні дати оцінку протиправним діям "Свободи", - Пилипишин

Агресивно налаштовані представники партії "Свобода" зірвали жеребкування щодо формування дільничних виборчих комісій у виборчому окрузі №223. Про це заявив кандидат у народні депутати по даному виборчому округу Віктор Пилипишин.

За його словами, це ставить під питання весь виборчий процес і відкриває шлях ескалації насильства з боку праворадикальних сил. "Щоб нормалізувати ситуацію необхідно втручання спостерігачів ОБСЄ і їх чітка оцінка протиправних дій", - підкреслив політик.

"Свободівці" працюють за звичним сценарієм - ще на старті виборчого процесу роздувають градус напруженості, щоб потім з допомогою грубої сили переломити ситуацію на свою користь. Вчора вони увірвалися в приміщення окружної виборчої комісії з однією єдиною метою - перешкодити жеребкуванні. І, на жаль, домоглися свого", - додав Пилипишин.

Політик пообіцяв, що зробить все, щоб перешкодити агресивної меншості зірвати вибори.

"Ставленик партії "Свобода" відчуває, що програє треті вибори поспіль. Тому він разом з однопартійцями обрав злочинний шлях. Тому я вимагаю, щоб справу втрутилася міжнародна громадськість. Я звернувся до представників ОБСЄ з проханням перешкодити екстремістам зірвати виборчий процес", - заявив Пилипишин.