ua en ru

Представник Перехідної нацради Лівії: Зі Східної Європи для М.Каддафі надходять нові танки

Представник опозиційної Перехідної національної ради Лівії Махмуд Авад Шаммам на зустрічі міжнародної Контактної групи по Лівії, яка відбулась 13 квітня в столиці Катару Досі, звинуватив східноєвропейські країни в постачаннях зброї для військ Муаммара Каддафі. Про це передає телеканал euronews.
"М.Каддафі досі отримує зброю. Нам стало точно відомо, що тільки вчора з Алжиру прибули 500 автомобілів з озброєнням. Море відкрито з боку східноєвропейських країн. Звідти і поступають новітні озброєння російського виробництва - танки. Вони використовуються в боях за Місурату", - заявив М.Шаммам.
На необхідність активізувати фінансову підтримку повсталим вказав координатор ООН з гуманітарних питань в Лівії.
"ООН опублікувала звернення до урядів, в якому закликала їх надати фінансову допомогу, щоб запобігти гуманітарній трагедії. Більше 40% населення Лівії гостро потребує допомоги міжнародного співтовариства", - повідомив координатор.

Нагадаємо, з 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти режиму глави держави М.Каддафі. Незабаром на бік протестувальників перейшли ряд працівників поліції, військовослужбовців збройних сил і високопоставлених офіційних осіб. Країна розділилася на дві частині. На заході М.Каддафі, як і раніше користується серйозною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти цього політика. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну. Опозиція звинуватила М.Каддафі у вбивстві 10 тис. чоловік.