ua en ru

Представник Обами спростував звинувачення Трампа у прослуховуванні

Представник Обами спростував звинувачення Трампа у прослуховуванні Фото: екс-президент США Барак Обама не прослуховував Дональда Трампа

Зі слів прес-секретаря екс-президента, ніхто з Білого дому ніколи не давав вказівок про прослуховування американських громадян

Офіційний представник колишнього президента США Барака Обами Кевін Льюіс спростував звинувачення чинного американського президента Дональда Трампа в тому, що адміністрація екс-глави країни прослуховувала його телефони під час президентських перегонів у 2016 році. Про це йдеться в офіційній заяві Льюіса, опублікованій у його Twitter.

"Основне правило адміністрації Обами полягало в тому, що жоден чиновник Білого дому ніколи не втручався в жлодне розслідування, яке проводилося Міністерством юстиції", - написав представник Обами.

Він підкреслив, що відповідно до зазначеної практики, ніхто з Білого дому ніколи не давав вказівок про прослуховування кого-небудь.

"Ні президент Обама, ні будь-який інший представник Білого дому ніколи не давали вказівок здійснювати прослуховування американських громадян. Будь-яке припущення щодо цього є брехнею", - написав Льюїс.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп звинуватив колишнього президента країни Барака Обаму в прослуховуванні його телефонних розмов під час виборів.