ua en ru

Представник Єврокомісії зазначив хороший прогрес у взаєминах України і ЄС

Представник Європейської комісії Альгірдас Шемета відзначив серйозну готовність України для забезпечення подальшого прогресу у відносинах з ЄС. Про це член Європейської комісії з питань оподаткування, митного союзу, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством заявив після зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром Сергію Арбузовим, передає прес-служба Кабміну.

"Наша сьогоднішня зустріч з першим віце-прем'єр-міністром була дуже позитивною та перспективною, тому я з нетерпінням чекаю продовження нашої взаємної роботи", - підкреслив Шемета.

Сторони, зокрема, торкнулися не тільки політичні питання, але і детально зупинилися на питаннях економічного співробітництва, боротьби з шахрайством і контрабандою тютюнових виробів, спільних дій в митній і податковій сфері.

"Ми відзначили хороший прогрес у взаєминах. Також обговорили ті сфери, де можемо підсилити співпрацю, наприклад, у питанні розробки і впровадження системи уповноважених економічних операторів, а також можливого взаємного визнання уповноважених економічних операторів. Говорили про можливість здійснення спільного контролю на кордоні з допомогою відповідних пілотних проектів - для цього ми чекаємо внесення відповідних змін у законодавство ЄС", - розповів Шемета.

Він також додав, що сторони домовилися про призначення відповідальних осіб, які мають розробити відповідний план дій у визначених сферах. Його впровадження дозволить забезпечити належну роботу по боротьбі з податковим шахрайством і укриттям від сплати податків.

У свою чергу Сергій Арбузов також додав, що зустріч була дуже цікавою та корисною.

"Колеги з ЄС ставляться до нас з розумінням, чують наші проблеми, допомагають з досвідом. Це була хороша розмова, і я сподіваюся, що ми стали ще ближче один до одного. Ми повинні вирішувати багато важливих питань, а з допомогою таких друзів, які зараз допомагають нам, робити це буде набагато легше", - заявив Арбузов.