ua en ru

КСУ підтвердив звільнення Шевчука з посади голови

КСУ підтвердив звільнення Шевчука з посади голови Фото: Станіслав Шевчук (zib.com.ua)

Головою Конституційного суду України було обрано Наталю Шапталу

Голову Конституційного суду України Станіслава Шевчука сьогодні, 14 травня, звільнили. Про це йдеться на сайті КСУ.

Конституційний суд України на спеціальному пленарному засіданні прийняв постанову про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду України. У КСУ повідомили, що головою Конституційного суду України було обрано Наталю Шапталу.

У зв'язку з цим, Станіслав Шевчук заявив, що 14 травня у стінах суду відбувся "антиконституційний переворот" і "захоплення державної влади". Він заявив, що за цією ситуацією стоїть персонально президент України Петро Порошенко і пообіцяв звернутись до суду та правоохоронних органів через події у КСУ.

Нагадаємо, сьогодні у розслідуванні програми "Наші гроші" повідомлялося, що Шевчука можуть звільнити через вплив брата, який "надів" логотип Зе-команди.

У розслідуванні йдеться, що 13 березня 2019 року троє суддів Конституційного суду (Микола Мельник, Сергій Сас і Сліденко Ігор) написали лист-звернення до своїх колег і закликали до звільнення Шевчука.

У листі вони публічно згадали і брата глави КС Рулава Одда (раніше Денис Шевчук) та його можливий вплив на Шевчука і кадрові призначення. Судді вказали, що Шевчук намагався призначити керівництво секретаріату суду бізнес-партнера свого брата. За даними Bihus.Info, частина суддів КС вже давно не публічно висловлювала невдоволення впливом брата Шевчука на Конституційний суд.