ua en ru

Голову райради Кривого Рогу підозрюють у хабарництві

Голову райради Кривого Рогу підозрюють у хабарництві Фото: Генеральна прокуратура України

Повідомлено про підозру голові Дзержинської райради Кривого Рогу

Голова Дзержинської районної ради у м. Кривий Ріг підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 60 тисяч гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Заступником Генерального прокурора України (ГПУ) повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України голові Дзержинської районної у місті Кривому Розі ради", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні 2015 року його було затримано під час вчинення злочину - одержання неправомірної вигоди у розмірі 60 тис грн. Вказані кошти він вимагав та отримав від фізичної особи-підприємця за надання дозволу на розміщення об'єктів торгівлі на території Дзержинського району у місті Кривому Розі шляхом перерахування їх на банківський рахунок свого родича.

"Санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна", - повідомили у прес-службі ГПУ.

Нагадаємо, спійманий на хабарі глава міліції Одеси був звільнений із органів. Пізніше правоохоронці затримали його пособника.