ua en ru

Головою колегії Євразійської економічної комісії призначений Віктор Христенко

Головою колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) призначений міністр промисловості і торгівлі РФ Віктор Христенко. Відповідне рішення було ухвалене за підсумками засідання Вищої ради Євразійського економічного ради на рівні глав держав.
18 листопада 2011 р. Президенти Білорусії, Росії та Казахстану підписали договір про створення Євразійської економічної комісії. ЄЕК почне роботу 1 січня 2012 р. і буде постійно діючим регулюючим органом Митного союзу та Євразійського економічного простору. До ради увійдуть ЄЕК по одному представнику від кожної держави-члена на рівні віце-прем'єрів. Колегія комісії стане постійно діючим професійно-виконавчим органом з дев'яти членів (по три від кожної країни). Передбачена ротація голів колегії раз на чотири роки. Про те, що першим головою стане Христенко, 18 листопада 2011 р. оголосив Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. 18 грудня інформацію про призначення Христенко підтвердив помічник Президента РФ Сергій Приходько.
Президент РФ Дмитро Медведєв привітав всіх членів колегії, які були призначені, висловивши сподівання, що вони сумлінно працюватимуть на нових посадах. "Ми створили перший наднаціональний орган, який буде займатися інтеграцією, і це найсерйозніший крок у справі формування євразійського простору і створення Євразійського економічного союзу", - сказав Медведєв.