ua en ru

Головою Генасамблеї ООН обрано голову МЗС Словаччини Лайчака

Головою Генасамблеї ООН обрано голову МЗС Словаччини Лайчака Фото: головою Генасамблеї ООН обрано голову МЗС Словаччини Лайчака

Лайчак приступить до виконання своїх обов'язків 12 вересня

У середу, 31 травня, Генеральна Асамблея Організації об'єднаних націй (ООН) обрала головою 72-ї сесії міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака. Про це йдеться на сайті ООН.

Повідомляється, що Лайчак у ході 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН спрямує зусилля на шість пріоритетних напрямів: запобігання конфліктів, міграція, захист прав людини, сталий розвиток, зміна клімату і забезпечення рівності.

"Наша спільна мета – добиватися підвищення ефективності ООН, яка враховувала б інтереси всіх держав", - заявив новообраний голова Генеральної Асамблеї.

Зазначено, що Лайчак приступить до виконання своїх обов'язків 12 вересня, коли відкриється 72-а сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко привітав ухвалення на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)".