ua en ru

Голова Синодального військового відділу хрестити кожну другу і наступну дитину в родині військовослужбовців та правоохоронців України

29 червня голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин звершив Таїнство Хрещення у храмі Різдва Божої Матері Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Саме у цей день, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Синодального військового відділу почав благочестиве, нову для України, традицію. Відтепер він особисто, на прохання військовослужбовців та правоохоронців України, буде здійснювати Таїнство Хрещення над кожним другої і подальшої дитиною в їх сім'ях. Про дещо подібний досвід владика Августин дізнався під час Першого військового паломництва до Грузії, що сталося з 6 по 11 червня. Під час прийому в Його Святості Католікосу-Патріарху всієї Грузії Ілії II йому розповіли, що Предстоятель Грузинської Православної Церкви вже протягом семи років, особисто здійснює Хрещення кожної третьої дитини, що народжується в грузинській сім'ї.

"Звичайно, в межах Української Православної Церкви я не зможу реалізувати цей задум, а от в межах своєї компетенції, як голови Синодального військового відділу УПЦ, робити це цілком реально", - зазначив, зокрема, архієпископ Августин.