ua en ru

Голова Івано-Франківської ОДА просить Президента втрутитися у ситуацію навколо "Буковелю"

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк просить Президента України особисто втрутитися у врегулювання ситуації навколо гірськолижного туристичного комплексу "Буковель". Про це він сьогодні заявив у виступі на розширеній нараді з активом Івано-Франківської області у Калуші за участю Президента України Віктора Януковича, повідомляє кореспондент РБК-Украина.

"У силу різного розуміння та бачення різними відомствами розвитку цього курорту, я просив би вас... втрутитися особисто для врегулювання деяких питань, які виникли в останній час у будівництві і розвитку цього курорту",- сказав Михайло Вишиванюк.

Він наголосив, що гірськолижний комплекс "Буковель" відіграє роль "реактивної тяги" для розвитку туризму в області. За даними М.Вишиванюка, у розвиток туркомплексу інвестори уже вклали майже 3 млрд грн, а 2011 р. планують інвестувати ще 2 млрд грн.

Як повідомляли раніше, ТзОВ "Скорзонера" (село Поляниця, Яремчанська міськрада Івано-Франківської обл.) має намір переглянути стратегічні плани розвитку туркомплексу "Буковель".

7 вересня 2010 р. слідчі Генеральної прокуратури з залученням спецпідрозділу "Беркут" провели обшук адміністративного приміщення "Скорзонери". Паралельно обшуки з вилученням документів відбувалися в Головному управлінні Держкомзему в Івано-Франківській обл. та нотаріальних конторах - з залученням спецпідрозділів "Сокіл" та "Беркут".

За даними прес-служби туркомплексу, представники прокуратури вилучали документи про купівлю-продаж земельних ділянок на території Поляницької сільської ради через їх занижену вартість. Хоча, як повідомила прес-служба, усі земельні ділянки "Скорзонера" купила на аукціоні відповідно до чинного законодавства і до розрахунків аукціонної вартості землі не причетна.

ТзОВ "Скорзонера" розпочала будівництво туркомплексу "Буковель" у селі Поляниця 2000 р.