ua en ru

Підприємці виступають за повернення Держкомпідприємництва

Ліквідація в рамках адміністративної реформи Державного комітету підприємництва - це найбільша втрата для бізнесу у 2010 р., повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на заяву у спілці підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств.
Ідею повернення комітету з питань підприємництва підтримують і в інших організаціях, що об'єднують представників бізнесу. Вся відповідальність за комунікацію з бізнесом покладена на Міністерство економічного розвитку.
"Малий та середній бізнес в Україні на разі не має можливості вести діалог із регуляторними органами", - говорить виконувач обов'язків президента спілки підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець. За його словами, нещодавно ліквідований Держкомпідприємництва виконував саме таку функцію.
Функції колишнього Держкомпідприємництва покладені на Міністерство економічного розвитку, а воно не зможе одночасно видавати регуляторні акти і захищати інтереси підприємців, нагадала президент Української асоціації бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів Наталія Кожевіна.