ua en ru

Підприємці Дніпропетровської області заробили в Prozorro понад 39 млрд гривень, - Резніченко

Підприємці Дніпропетровської області заробили в Prozorro понад 39 млрд гривень, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко (УНІАН)

Найчастіше підприємці продавали фармпродукцію, медобладнання та продукти харчування

З початку роботи системи електронних торгів Prozorro підприємці Дніпропетровської області заробили 39,2 млрд гривень. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.

За словами Резніченка, найчастіше підприємці регіону продавали фармацевтичну продукцію, медичне обладнання та продукти харчування.

"Активність бізнесу в Prozorro постійно зростає. Порівняно з 2015-м кількість підприємців, які працюють через систему електронних торгів, збільшилася в десять разів - до більш, ніж 8,6 тисяч", - зазначив Резніченко.

За даними прес-служби ОДА, щотижня до роботи в Prozorro приєднуються близько 100 підприємців. Серед найпоширеніших товарів для продажу - фармацевтичні і харчові продукти, серед послуг - будівельні роботи та поточний ремонт.

"За час роботи електронної системи бізнесмени Дніпропетровщини виграли по всій Україні 81,5 тисячі лотів на понад 39 млрд гривень. З цих доходів сплатили податки - це додаткові кошти, які надходять у бюджет регіону", - додав глава області.

У серпні 2015 року ДніпрОДА стала однією з перших держадміністрацій в Україні, яка перевела держзакупівлі в систему Prozorro. Одночасно почала залучати до роботи і вчити користуватися сервісом підприємців. Зараз область у трійці лідерів України за кількістю бізнесменів, що працюють через електронну систему.

Раніше Резніченко заявив, що зростання соціально-економічних показників Дніпропетровської області є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні.

"Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для місцевих громад", - заявляв Резніченко.