ua en ru

Надання Україні зброї підтримують на рівні глав міністерств США, - Климпуш-Цинцадзе

Надання Україні зброї підтримують на рівні глав міністерств США, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (nato.int)

Віце-прем'єр впевнена, що рішення про надання зброї буде прийняте

Питання щодо надання Україні летальної зброї наразі має підтримку на рівні керівників відомств і міністерств Сполучених Штатів Америки (США). Про це сьогодні під час брифінгу заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"З усіх наших зустрічей, які ми мали у США, які президент мав у США, ми розуміємо, що на найвищому рівні керівників відомств і міністерств США це, поза тим, що є двопартійна підтримка Конгресу, повністю підтримується надання зброї Україні... Я думаю, що це рішення буде прийняте, буде прийняте президентом Трампом", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр зазначила, що спроби Російської Федерації пов'язати питання надання Україні зброї з веденням миротворчого контингенту ООН на Донбас є елементом тиску на США тоді, коли вони наблизилися до ухвалення позитивного рішення.

Нагадаємо, представник Росії у контактній групі Борис Гризлов заявив, що отримання летальної зброї не допоможе Україні вирішити конфлікт на Донбасі.