ua en ru

Надання США летальної зброї Україні погіршить ситуацію на Донбасі, - Путін

Надання США летальної зброї Україні погіршить ситуацію на Донбасі, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін заявив, що якщо летальна зброю США надійде на Донбас, бойовики "можуть направити наявну у них зброю в інші зони конфлікту"

Надання США летальної зброї Україні погіршить ситуацію на Донбасі. Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, повідомляють російські ЗМІ.

Так, за словами Путіна, надання летального зброї Україні є суверенним рішенням США.

"Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є спільні міжнародні правила і підходи - постачання зброї в зону конфлікту не йдуть на користь умиротворення, а тільки погіршують ситуацію", - заявив він.

Крім того, Путін заявив, що в разі, якщо летальна зброю США надійде на Донбас, бойовики "можуть направити наявну у них зброю в інші зони конфлікту".

"У самопроголошених республік достатньо зброї, у тому числі захопленої у протиборчої сторони, у націоналістичних батальйонів. І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати проголошені республіки - може бути, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер підтвердив розгляд передачі летальної зброї Україні.