ua en ru

На святкування Рош-Ха-Шана в Умань приїхала рекордна кількість хасидів

На святкування Рош-Ха-Шана в Умань приїхала рекордна кількість хасидів Фото: святкування Рош-Ха-Шана в Умані

Святкувати єврейський новий рік в Умані приїхало майже 30 тис. осіб

На святкування іудейського нового року Рош-Ха-Шана в Умань (Черкаська область) цього року приїхала рекордна кількість хасидів - майже 30 тис. осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Черкаській області.

"На святкування в цьому році в Умань приїхала рекордна кількість іноземних гостей - 29490 осіб, в минулому році паломників було трохи більше двадцяти тисяч", - йдеться в повідомленні.

Порядок у місті під час святкування Рош-Ха-Шана забезпечують працівники зведеного загону черкаської міліції і поліцейські з Ізраїлю. Також поблизу місць масових гулянь чергують рятувальники, кінологи з собаками і вибухотехніки.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко сьогодні привітав єврейську громаду України з святом.

"Сердечно вітаю вас з Рош-Гашана - єврейським Новим роком - святом очищення і оновлення душі", - йдеться у привітанні Президента.

"Поважаю прагнення єврейської громади України, яка послідовно обстоює європейські цінності, є активним учасником суспільних процесів, докладає значних зусиль для збереження миру і благополуччя в державі. Бажаю вам міцного здоров'я, щастя та сімейного благополуччя. Нехай Всевишній в Книзі Життя запише вам гарний і солодкий рік", - побажав Порошенко.

Нагадаємо, в Умані рятувальники перейшли на посилений режим служби у зв'язку з святкуванням Рош-Ха-Шана.