ua en ru

Пашиняна не обрали прем'єром Вірменії

Пашиняна не обрали прем'єром Вірменії Фото: Нікол Пашинян (twitter.com/Armenia_on_line)

Правляча партія не підтримала єдиного кандидата на посаду глави уряду

Правляча Республіканська партія Вірменії (РПА) не підтримала на пост прем'єр-міністра Вірменії, опозиціонера, депутата парламентської франкції "Елк", лідера протестних рухів Нікола Пашиняна. Про це заявив керівник фракції РПА Ваграм Багдасарян 1 травня під час спеціального засідання національних зборів Вірменії з питання обрання прем'єра країни, передає Рanarmenian.

"Ми проголосуємо проти кандидатури Пашиняна, намагаючись зупинити небезпечну хвилю, яка швидко заповнить нашу країну", - заявив Багдасарян, додавши, що Пашинян не був достатньо переконливим.

"За" кандидатуру Пашиняна проголосували 45 депутатів зі 102 присутніх, "проти" - 56.

Згідно з Конституцією Вірменії, через 7 днів мають відбутися ще одні вибори.

Нагадаємо, Пашинян очолює вуличні протести в Єревані, які призвели до відставки прем'єр-міністра Сержа Саргсяна. 24 квітня Пашинян відмовився від переговорів з в. о. прем'єра і правлячою партією. 29 квітня, протести в Єревані поновилися. Активісти, які виступають проти правлячої партії, перекривали дороги. Як відомо, 30 квітня Пашиняна офіційно висунули на посаду прем'єр-міністра. Відповідне рішення було прийняте на ранковому засіданні фракції "Елк".