ua en ru

Правозахисники оголосили імена головних дискриминаторов країни

Правозахисники оголосили імена головних дискриминаторов країни Фото: дискримінація

У цьому році боротьба за звання головних "дискриминаторов" розгорнулася між 13 номінантами

Коаліція з протидії дискримінації в Україні оголосила імена осіб і організацій, які найбільш жорстко порушували принцип рівності і недискримінація в Україні протягом 2015 року. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Переможців визначали у трьох номінаціях. "Язик мій - ворог мій" (за найбільш дискримінаційне висловлювання); "Реально Р" (за найбільш дискримінаційний вчинок); "Дискримінація "в законі" (за найбільш небезпечну і дискримінаційну законодавчу ініціативу).

У цьому році боротьба за звання головних "дискриминаторов" розгорнулася між 13 номінантами.

Так, в номінації "Найбільш небезпечна і дискримінаційна законодавча ініціатива" отримала антипремію Верховна Рада України, яка, як наголошується в матеріалах Коаліції з протидії дискримінації в Україні, позбавила права голосування на місцевих виборах у 2015 році більше мільйона вимушених переселенців з Донбасу та Криму.

У Номінації "Реально Р" за реально "ганебний" вчинок "перемогу" здобув власник аквапарку в Ужгороді, колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк.

У червні 2015 року адміністрація ужгородського аквапарку відмовила студентам-іноземцям у відпочинку. Сергій Ратушняк пояснив таке рішення тим, що він дбає про здоров'я жителів міста, не пускаючи "сифилисную і туберкульозну цыганоту краю і всього світу".

Володимир Спильниченко, виконавчий директор НСК "Олімпійський" став "переможцем" відразу у двох номінаціях: "Язик мій - ворог мій" і "Вибір молоді".

Журі "Дискримінатора" та інтернет-користувачів обурило, що після скандалу в зв'язку з побиттям темношкірих уболівальників на НСК "Олімпійський" директор стадіону запропонував зробити окремий сектор для афроамериканців.

Зазначимо, Коаліція з протидії дискримінації в Україні є всеукраїнської недержавної громадської правозахисної ініціативою, яка виникла у 2011 році і зараз об'єднує 50 організацій громадянського суспільства.