ua en ru

Правозахисник: місцезнаходження Сенцова досі невідомо

Правозахисник: місцезнаходження Сенцова досі невідомо Фото: Олега Сенцова до 20 років колонії за підготовку і вчинення теракту" в Криму

Адміністрація Челябінського СІЗО відмовляються повідомити інформацію про місцезнаходження Сенцова

Местонаходжение українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого в Росії, досі невідомо. Про це повідомила член громадської спостережної комісії РФ у Челябінську Тетяна Щур в ефірі телеканалу "112".

"Ми не знаємо, де він (Сенцов, - ред.) знаходиться. Коли його вивезли з Челябінська, ми запитали у адміністрації ізолятора довідку, що вони нам дали довідку, що його вивезли. Коли ми запитали куди, вони відмовилися відповісти", - сказала Щур.

При цьому правозахисниця зазначила, що в приватній розмові їй сказали, що не знають куди саме етапували Сенцова, однак навіть якби й знали, то не сказали.

"По ідеї, припущення, що його по транссибірській магістралі відправляють. Начебто в Новосибірську його ще не було. Ось домовилися з нашими колегами правозахисниками, що будемо відстежувати політв'язнів, і Олега Сенцова, в тих містах, де він може бути", - резюмувала Щур.

Нагадаємо, в кінці лютого Федеральна служба виконання покарань Росії етапувала засуджених українців Олега Сенцова і Олександра Кольченко в Челябінськ.