ua en ru

Православні противники євроінтеграції України проведуть 4 листопада хресну ходу

Всеукраїнська громадська організація "Православний вибір", Союз православних братств України та громадська організація "Народний собор" ініціювали проведення 4 листопада хресної ходи в Києві та регіонах проти придбання Україною статусу асоційованого членства в Європейському Союзі.

Очікується участь 1,5-2 тис. віруючих, які засуджують євроінтеграційну політику влади, повідомив глава організації "Православний вибір" Юрій Єгоров.

За його словами, на нещодавніх всеукраїнських зборах православної громадськості зазначалося, що переважна більшість віруючих Української православної церкви "підтримують не європейську інтеграцію, а єдність руського світу як духовного і цивілізаційного простору, де канонічна Православна церква займає провідне місце в суспільстві".

Представники вищевказаних громадських організацій стверджують, що "нинішню політику влади, спрямовану на придбання Україною статусу асоційованого членства в ЄС, православна громадськість розглядає як зраду цивілізаційної сутності народу України, а також багатовікової братській спільності народів України, Росії та Білорусії".