ua en ru

"Православні" активісти влаштували мітинг біля Манежу в Москві

"Православні" активісти влаштували мітинг біля Манежу в Москві Фото: Православні активісти

Прихильники руху наполягають, що діюча виставка ображає почуття віруючих, і у зв'язку з цим повинна бути закрита

"Активісти руху" Божа воля "на чолі з Дмитром Цоріоновим (Ентео) влаштували пікет біля виставкового залу" Манеж "на знак протесту проти виставки" Скульптури, яких ми не бачимо ". Про це повідомляє" Ехо Москви ".

"У минулу п'ятницю вони влаштували на виставці погром, пошкодивши чотири роботи художника Вадима Сідура", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що керівник відділу PR і реклами МВО "Манеж" Олена Карнеева розповіла, що організатори мають намір домагатися порушення кримінальної справи проти енте. За її словами, представники Манежу подали в правоохоронні органи заяву про матеріальний збиток. Вона також пообіцяла не допустити подібних погромів надалі.

Сам Ентео раніше заявляв, що активісти не пошкодили жодної роботи Сідура. Він стверджує, що єдиний збиток, який поніс музей, - це "розбита тарілка з магазину IKEA і віддерти пара шматків лінолеуму".

Відзначимо, на виставці представлені скульптури в жанрі підвального нонконформізму 1954-1968 років. Роботи належать учасникам мистецького об'єднання Лессі (1954-1968) Вадиму Сідура, Миколі Сіліс і Володимиру Лемпорт.

Нагадаємо, в центрі Москви пройшов узгоджений з владою пікет, учасники якого виступали на підтримку незалежності України і проти російського втручання в її справи.