ua en ru

Правоохоронці затримали начальника відділу "Закарпатгазу" на хабарі у 50 тис. гривень

Правоохоронці затримали начальника відділу "Закарпатгазу" на хабарі у 50 тис. гривень Фото: хабар (flickr.com/ssu)

Чиновник вимагав хабар за погодження на підключення до газифікації приватного будинку

Правоохоронці затримали начальника відділу ПАТ "Закарпатгаз" на хабарі у 50 тис. гривень за погодження на підключення до газифікації приватного будинку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"Слідчими прокуратури спільно з співробітниками Нацполіції задокументована злочинна схема за фактом систематичного вимагання та одержання неправомірних вигод головою правління ПАТ "Закарпатгаз" та начальником відділу ПАТ "Закарпатгаз" від фізичних, юридичних осіб та ПП за безперешкодне узгодження і підключення до газифікації об'єктів", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, проведеним в рамках кримінального провадження, комплексом негласних пошуково-слідчих дій зафіксовано вимогу неправомірної вигоди в сумі 50 тис гривень начальником відділу ВАТ "Закарпатгаз" від одного з підприємців області за безперешкодне узгодження і підключення до газифікації приватного будинку.

Зокрема, начальник відділу ПАТ "Закарпатгаз" був затриманий на території приватного будинку приватного підприємця при отриманні чергового траншу неправомірної вигоди у розмірі 30 тис гривень від приватного підприємця, від якого напередодні чиновник вже отримав 200 доларів (в еквіваленті 5 тис гривень) і 15 тис гривень за безперешкодне погодження на підключення до газифікації приватного будинку

Так, тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Вирішується питання про їх затримання в порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голову однієї з сільрад Горохівського району Волинської області затримали на хабарі у 60 тис. гривень.