ua en ru

Правоохоронці затримали групу осіб, яка займалася незаконним переправленням нелегалів до ЄС

Правоохоронці затримали групу осіб, яка займалася незаконним переправленням нелегалів до ЄС Фото: документування злочинної діяльності вказаної групи тривало з середини липня 2016 року

Трьом особам вже повідомлено про підозру, також готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою

Правоохоронні органи в ніч з 6 на 7 серпня 2016 на території міста Києва та Закарпатської області одночасно затримали групу осіб, яка займалася незаконним переправленням громадян країн Південно-Східної Азії в Європейський Союз, через державний кордон України з Угорщиною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ в Чернігівській області, опублікованому в понеділок, 8 серпня.

Згідно з повідомленням, групу очолював іноземець, який постійно проживає р. в Чернігові.


"Варто зазначити, що документування злочинної діяльності вказаної групи, куди входили громадянин республіки Шрі-Ланка і двоє громадян України, що тривало з середини липня 2016 року. Зазначені особи, здійснюючи свою злочинну діяльність, пообіцяли трьом громадянам Республіки Індія переправити їх через державний кордон України за грошову винагороду в сумі 100 000 гривень", - пояснили в ГПУ.

Зараз за даним фактом проводиться досудове розслідування за частиною 3 статті 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

"На сьогодні трьом особам вже повідомлено про підозру, готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - додали в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, ГПУ просить про заочне засудження Шепелєва за співпрацю з ФСБ.