ua en ru

Правоохоронці викрили конвертцентр, через який "відмили" понад 730 млн гривень

Правоохоронці викрили конвертцентр, через який "відмили" понад 730 млн гривень Фото: правоохоронці викрили конвертцентр у Луганській області

На даний час накладено арешти на банківські рахунки товариств, які входять до складу конвертцентру

Правоохоронці викрили у Луганській області конвертаційний центр, через який в тіньовий сектор економіки виведено понад 730 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Як зазначається, понад 7 мільйонів гривень було переведено на рахунок товариства, яке підконтрольне одному з лідерів незаконних озброєних формувань так званої ЛНР. На даний час накладено арешти на банківські рахунки товариств, які входять до складу конвертцентру.


"Учасники конвертцентру використовували реквізити підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань та штучного надання податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки, а також фінансували незаконні збройні формування, самопроголошеного уряду так званої "Луганської народної республіки", які розташовані на тимчасово окупованій території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.258 (Терористичний акт) КК України, правоохоронці встановили учасників конвертаційного центру, підприємства, що входять до його складу.

"Організував діяльність центру мешканець м. Сєвєродонецьк. До складу злочинної групи входили ще 3 особи: "інкасатор", бухгалтер та громадянин, який виплачував грошову винагороду особам, на яких у подальшому реєстрували підприємства. До складу конвертаційного центру входило 13 товариств. Їх директора зі специфічним соціальним статусом не мали жодного відношення до фінансово-господарської діяльності підприємств", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за період функціонування конвертаційного центру злочинцями було виведено в тіньовий сектор економіки понад 730 мільйонів гривень.

"Під час проведення обшуку оперативники УЗЕ спільно з УСБУ та ДФС в Луганській області вилучили фірмові бланки з відтисками печаток підприємств конвертаційного центру, електронні ключі, грошові кошти, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та бухгалтерську документацію. На даний час на рахунки підприємств, які задіяні у схемі конвертаційного центру накладені арешти на загальну суму понад 2,5 мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві викрито конвертцентр з оборотом майже 500 млн гривень.