ua en ru

Правоохоронці попередили екологічну катастрофу у Київській області

Правоохоронці попередили екологічну катастрофу у Київській області Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження

Правоохоронці попередили екологічну катастрофу у Київській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

"У смт Калинівка Броварського району, поки невстановлені досудовим розслідуванням особи, створили підприємство, де незаконно, без жодних дозвільних документів, перероблювали особливо небезпечні шкідливі відходи. Дані умисні протиправні дії призводять до забруднення землі та створюють загрозу для життя та здоров’я людей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що зловмисники, які своїми діями порушували спеціальні законні норми та вимоги безпеки, в екологічно небезпечний спосіб мили тару, в якій знаходилися шкідливі речовини (пестициди та хімікати), а потім перепродували її для вторинної реалізації.

Повідомляється, що забруднену хімречовиною воду зловмисники зливали та вивозили в міську каналізацію.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

#Поліцейські завадили екологічній катастрофі на #Київщині (ФОТО, ВІДЕО) У смт Калинівка Броварського району, поки невст...

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Київській області 27 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила надзвичайну ситуацію на Запорізькій АЕС.